כנס ניצוצות ה- 54 צריכת בשר בעלי חיים מגידול תעשייתי
כנס ניצוצות ה- 54 צריכת בשר בעלי חיים מגידול תעשייתי
צער בעלי חיים
צער בעלי חיים וכשרות
ה
הרצאה של הרב עמיחי מתוך כנס ה-54 של ניצוצות שעסק בצריכת בשר בעלי חיים מגידול תעשייתי
כנס ניצוצות ה-54 צער בעלי חיים
ה
הכנס עסק בצריכת בשר בעלי חיים מגידול תעשייתי. המהפכה התעשייתית והעירונית הביאה לתיעוש וייעול תעשיית הבשר, מעבר לסיפוק צורכי האדם ההולכים וגדלים תיעוש גידול לצורך בשר הביא גם להגברת הפגיעה בבעלי חיים.
צער בעלי חיים, היבט מוסרי והלכתי
ה
המהפכה התעשייתית והעירונית הביאה לתיעוש וייעול תעשיית הבשר, מעבר לסיפוק צורכי האדם ההולכים וגדלים תיעוש גידול לצורך בשר הביא גם להגברת הפגיעה בבעלי חיים.
צער בע"ח במשקים חקלאיים
ה
הרצאתו של הרב פרופ' דניאל שפרבר, ראש המכון הגבוה לתורה, אוניברסיטת בר-אילן בכנס ה- 54 צריכת בשר בעלי חיים מגידול תעשייתי
קבוצת המשתתפים
הרב שבתי א' הכהן רפפורט
ראש בית המדרש, המכון הגבוה לתורה
רונן בר
עיתונאי, אנונימוס לזכויות בעלי חיים
עיתונאי ופעיל אנונימוס שהתפרסם בעקבות החשיפה של בית המטבחיים "אדום אדום" של תנובה
הרב שלמה אישון
רב מזרח העיר רעננה, ראש מכון "כתר" לכלכלה ע"פ ההלכה
הרב נחמיה טיילור
ר"מ, המכון הגבוה לתורה
הרב רצון ערוסי
רבה של קריית אונו, חבר מועצת הרבנות הראשית לישראל
הרב יהודה הלוי עמיחי
ראש המחלקה ההלכתית, מכון התורה והארץ
הרב דוד אייגנר
רב חוקר, מכון התורה והארץ
עיקר התמחותו בשנים האחרונות היא בעניינים ההלכתיים הנוגעים לענפי החקלאות בתחום בעלי החיים, רפתות, לולים וצאן.
ד"ר דגנית בן דב
וטרינרית, הממונה על חוק צער בעלי חיים
אורית אופיר
דיאטנית קלינית (B. Sc) ונטורופתית (N.D), מתמחה בטבעונות